Bornescu e numărul 1 în Liga 1! “Echipa m-a protejat!” Vezi pe ce loc e Tătăruşanu

on January 31, 2011 in Uncategorized

Diferendul dintre cei doi portari ai Rapidului, Dani Coman şi Mircea Bornescu, pare să fie tranşat de către ultimul, în condiţiile în care fostul goalkeeper al Craiovei şi-a asigurat, prin prestaţiile sale, primul loc într-un clasament al celor mai buni portari din turul de campionat, olteanul primind doar nouă goluri. Oarecum surprinzător, pe podium nu se află niciun alt portar al granzilor.

Topul făcut de ProSport calculează prestaţiile tuturor portarilor din Liga I care au evoluat cel puţin zece meciuri pentru echipele la care evoluează, primul loc fiind acontat cu o medie de 0,69 de goluri primite pe meci, Bornescu încasând doar nouă goluri în cele 13 partide în care a fost utilizat de Marius Şumudică.

Portarii Naţionalei, out din Top 3!

Singurele echipe din Liga I care nu au niciun reprezentant în clasamentul întocmit de ProSport sunt Astra şi FCM Târgu Mureş, niciun portar de la cele două formaţii neprinzând baremul. În aceeaşi situaţie se află şi Dani Coman, şi Silviu Lung jr, cei doi nereuşind să prindă zece meciuri în poarta giuleştenilor până în prezent, chiar dacă au o cotă de piaţă foarte bună. Problemele pentru goal­keeperii cu nume în Liga I nu se termină aici. Tătăruşanu este pe locul 4, cu 16 goluri primite în 18 partide, însă surpriza cea mare o constituie clasarea lui Pantilimon pe 9, pe acelaşi loc cu Mihai Mincă, deşi poziţia Timişoarei în clasament este una excelentă. Totuşi, problemele din apărarea bănăţenilor au făcut ca uriaşul să primească 18 goluri în 16 partide.

Liderul e pe locul 2!

Evoluţia bună a Oţelului este confirmată din nou de prezenţa lui Grahovac pe locul 2, acesta având o medie de 0,77 de goluri primite pe meci, 14 goluri încasate în 18 partide. Dacă prezenţa gălăţenilor este o confirmare, locul 3 acontat de Pleşca, de la Gaz Metan, este surprinzător, eterna rezervă a Politehnicii Iaşi făcând un tur excelent la formaţia antrenată de Pustai.

Bornescu: “Echipa m-a protejat!”

În ciuda problemelor care au măcinat poarta Rapidului în tur, giuleştenii au dat, totuşi, la jumătatea sezonului un performer. “Pepe” Bornescu este goalkeeperul din Liga I cu cea mai mică medie de goluri primite în comparaţie cu minutele jucate.

-Mircea, te aşteptai să fii numărul 1 la acest capitol?
-Sincer? Nu prea. Sunt totuşi foarte bucuros că se mai scriu şi lucruri pozitive despre portarii Rapidului (râde), pentru că în ultimul timp am fost promovaţi numai în materiale care nu ne avantajau. Când vreţi să fiţi profesionişti, chiar puteţi.

-Cum de ai primit atât de puţine goluri?
-Fără îndoială, este meritul apărării, care m-a protejat, şi, în cele din urmă, al întregii echipe. La Rapid, toţi ne apărăm, toţi atacăm. Aşa merge treaba. Realizările şi performanţele sunt împărţite 50%-50%.

-Nu e totuşi ciudat că ai realizat această performanţă în condiţiile rotaţiei cu Dani Coman?
-Am spus întotdeauna că rotaţia scoate din mână un portar, dar m-am concentrat la maximum, am dat totul pentru echipă, ca de fiecare dată, şi asta a ieşit. Îţi dai seama că nu m-am gândit la medii sau la altceva, dar e bine că a ieşit aşa.

-Ce îţi propui pentru retur?
-Să fiu ca în tur, din nou pe primul loc la acest capitol. E logic, nu?

-Cum merge pregătirea?
-Foarte bine. Am câştigat cu Dnepr, dar n-am avut noroc cu Rosenborg la penalty-uri. Ţine de noroc şi de inspiraţie şi n-am putut să apăr nimic. Oricum, ei sunt mai înaintaţi în pregătire, iar pentru noi e important să fim la turaţie maximă când începe returul.

Comments are closed.