Târgu Mureş – Sportul 1-0! Călin Târnăvean deschide scorul

on October 31, 2010 in Uncategorized

Nou-promovata FCM Târgu Mureş va întâlni, pe teren propriu, lanterna roşie a Ligii I, Sportul Studenţesc, în cadrul etapei a XIII-a.

Aredelenii au nevoie de toate cele trei puncte pentru a ieşi din zona retrogradării. De aceea Ioan Ovidiu Sabău priveşte acest meci că fiind unul de maximă importanţă pentru formaţia sa: “Este un meci deosebit de important pentru noi. Întâlnim o echipă care are acelaşi obiectiv ca şi noi, salvarea de la retrogradare”.

“Moţul” este de părere că că “studenţii” au jucători mai experimentaţi decât jucătorii formaţiei sale şi, în consecinţă, îşi avertizează elevii să fie 100% concentraţi: “Sportul are în componenţă jucători experimentaţi, care au evoluat în Champions League, în Italia sau în Ucraina, la Dinamo Kiev. Este însă un joc pe care trebuie să îl câştigăm, să îl pregătim bine şi să nu facem paşi greşiţi. Un succes duminică ar conta foarte mult şi în ceea ce priveşte confruntările directe”.

De asemenea, Sabău a declarat că FCM Târgu Mureş are nevoie de susţinerea suporterilor pentru a pune presiune de oaspeţi: “Sper să avem alături de noi un public numeros, care să ne împingă de la spate. În afara lui Florin Dan, încă nerefăcut, restul lotului este valid şi pot conta cam pe aceeaşi jucători, între care se văd deja unele automatisme. Începem să controlăm jocul să avem posesie, aşa cum s-a văzut şi în partida de la Ploieşti”.

Întrucât ocupă ultima poziţie în clasament, Sportul Studenţesc este obligată să obţină toate cele trei puncte pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare. Cu şase înfrângeri în ultimele şapte etape, “studenţii” vin pe stadionul “Trans-Sil” cu şansa a doua.

Antrenorul Viorel Moldovan a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că gruparea bucureşteană ar avea şanse să evite retrogradarea în cazul în care ar reuşi să adune un total de 20 de puncte până când campionatul se va întrerupe.

“Nu prea îmi place să fac calcule, dar dacă am reuşi că din ultimele şapte meciuri să ajungem la un total de 20 de puncte ar fi foarte bine pentru hibernare. Anul trecut, Gloria Bistriţa a avut 14 puncte şi a reuşit să se salveze de la retrogradare”, a spus Moldovan.

Fostul internaţional român a declarat că se aşteaptă la un meci dificil în partida cu FCM Târgu Mureş, dar că speră totuşi să obţină prima victorie în campionat ca antrenor al Sportului: “Nu ne interesează altceva decât cele trei puncte. Întâlnim un adversar care este şi el în suferinţa. Sunt convins că vom avea un meci dificil, dar avem nevoie de puncte. Pierdem de mult timp, iar aceste rezultate nu ne convin”.

Viorel Moldovan a preluat conducerea tehnică a echipei Sportul Studenţesc după etapa a VI-a a Ligii I. De atunci, gruparea bucureşteană a înregistrat un rezultat de egalitate şi cinci înfrângeri.

Meciul va fi condus la centru de Adrian Comănescu din Rm. Vâlcea, asistenţi Florin Păunescu – Rm. Vîlcea şi Szabo Gero – Cluj-Napoca. Rezervă Claudiu Stefănuţi – Năsăud. Observatori – Ion Mureşan – Timişoara şi Vasile Szobotka – Bucureşti.

Comments are closed.