Olanda a învins Spania în finala CM…la amenzi! Vezi ce sancţiuni au primit cele 2 echipe!

on June 25, 2010 in Uncategorized

Campionatul Mondial s-a încheiat de aproximativ o lună, dar urmările ultimului act dintre Spania şi Olanda se fac simţite şi acum.

Federaţiile celor două ţări vor avea de suferit după finala de la Johannesburg, FIFA amendând forurile din Spania, respectiv Olanda pentru duritatea exacerbată arătată de jucătorii celor două reprezentative în marea finală.

Centralul partidei disputate de Soccer City, englezul Howard Webb, a fost nevoit să arate nu mai puţin de 14 cartonaşe galbene, totul culminând cu eliminarea olandezului John Heitinga. Statistica relevă faptul că aceasta a fost cea mai dură finală din istoria Cupei Mondiale, în partida dintre Spania şi Olanda comiţându-se 47 de faulturi, cifră record pentru un ultim meci al World Cup.

Astfel, FIFA a decis să amendeze Federaţiile din Spania şi Olanda cu 6.000 de lire sterline, respectiv 9.000 de lire pentru comportamentul nesportiv al celor 22 de jucători. Forul mondial a luat această măsură în baza unei prevederi din Regulamentul de Conduită în care se stipulează că o echipă este pasibilă de amendă dacă cinci sau mai mulţi jucători ai acelei formaţii sunt avertizaţi pe parcursul unei singure partide.

“Finala Cupei Mondiale a fost cel mai greu meci din viaţa mea. Sunt epuizat fizic şi mental”, a declarat Webb la finalul meciului ce ofera cununa cu lauri trupei lui Del Bosque.

Comments are closed.